Започна рехабилитацията на пътя Русе-Кубрат

четвъртък, 17 септември 2020

Първа копка от дейностите по рехабилитация на пътя Русе-Кубрат бе направена днес в село Тетово. На събитието присъстваха кметът на община Русе Пенчо Милков, областният управител на Русе Галин Григоров, областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, проф. Олег Асенов - член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, както и кметовете на населените места, през чиито землища преминава трасето.

Второкласният път, свързващ областите Русе и Разград, е част от републиканската пътна мрежа и не е ремонтиран повече от 30 години. Това дава повод за многократни протести на местното население, а през юли тази година самият директор на АПИ Георги Терзийски посети Русе и даде обещание на гражданите, че строителните работи ще започнат през септември.

Предвидените дейности по рехабилитацията привличат общ финансов ресурс от над 45 млн. лв. Те ще се извършват едновременно в два участъка, а срокът за изпълнение е 10 месеца.

С проектът ще бъдат подменени близо 47 километра пътна настилка в т.ч. знаковата сигнализация, ще се извършат мероприятия по отводняване и полагане на хоризонтална маркировка и ще бъдат изградени два инфраструктурни обекта - жп прелез и мост в землището на село Тетово. 

От Агенцията изразяват надежда работите да приключат успешно навреме и през летния сезон на 2021 година пътят да бъде отворен за движение.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/