Пропускане до съдържанието на страницата

Заместник-кметът Наталия Кръстева поздрави участниците в "Иновационен лагер" 2017

петък, 24 март 2017

Днес заместник-кметът по комунални дейности г-жа Наталия Кръстева поздрави участниците в „Иновационен лагер” 2017, който се провежда в Русенски университет „Ангел Кънчев”.

Организатори на инициативата са Клубът по предприемачество „Успешните хора“ към ПМГ „Баба Тонка“, РУ „Ангел Кънчев“ и Джуниър Ачийвмънт България.

 „За мен е удоволствие да съм днес тук с вас, за да споделим това прекрасно начинание. Община Русе винаги подкрепя подобни инициативи, насърчаващи и подкрепящи децата да се реализират успешно”, сподели г-жа Кръстева.

Събитието се провежда в рамките на Световната седмица на парите (25.03-04.04), а темата е „Учи. Спестявай. Печели.” Иновационните лагери, предназначени за ученици от 5-7 клас и 11-12 клас включват работа по казуси, а темите бяха подбрани по интересен и провокиращ мисленето начин – „Предлагане на иновативен продукт или услуга в подкрепа на пчеларите и пчелните семейства” за по-малките и „Предлагане на алтернативни източници на доходи и възможности за домакинствата” за по-големите. Младежите бяха разделени по групи на случаен принцип, като в рамките на деня ще подготвят презентации и ще бъдат оценени от компетентно жури, включващо представители от организаторите на събитието и от сдружението в обществена полза, развиващо предприемаческата екосистема и ИТ общността в регион Русе и в България - Startup Factory.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/