Кметът Пламен Стоилов присъства на церемонията за Деня на победата

вторник, 09 май 2017

Кметът Пламен Стоилов присъства на тържествената церемония по повод Деня на победата - 9 май, която се проведе пред Паметника на Альоша днес. Русенският градоначалник поздрави гостите на празника с Деня на победата и Деня на обединена Европа – 9 май. „Без Деня на победата  - нямаше днес да празнуваме и Деня на Обединена Европа. Връщайки се назад в годините, няма как да забравим голямата жестокост на втората световна война и милионите жертви. Днес свеждаме глави и почитаме загиналите,  припомняме си техния героизъм и им благодарим“, каза кметът.

Сред официалните гости, на събитието организирано от  Генералното консулство на Руската федерация в Русе, бяха областният управител Стефко Бурджиев, проф. Велизара Пенчева – ректор на Русенски университет, кметове, общински съветници и др.

Генералният консул на Руската Федерация в Русе Татяна Грушко произнесе слово по повод празника, а песен за Русия изпълни вокална група „Дунавски полъх“ с ръководител Вили Икономов. Церемонията пред паметника на Альоша завърши с поднасянето на венци и цветя в памет на загиналите. След това присъстващите се отправиха към гробището на съветските войни, където отдадоха почит на жертвите от военните действия.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/