Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов откри Международната киноложка изложба „За купата на кмета на град Русе“

вторник, 09 май 2017

Днес кметът на Община Русе Пламен Стоилов откри Международната киноложка изложба „За купата на кмета на град Русе“, която се проведе на стадион „Дунав“. На събитието присъстваха също така и заместник-кметът по „Икономика, инвестиции и собственост” в Община Русе Даниела Шилкова, директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова, народният представител от ПП ГЕРБ Светлана Ангелова, участници и гости на празника.

В приветствените си думи г-н Стоилов благодари на всички, уважили празника. "С провеждането на международната киноложка изложба поставяме началото на една прекрасна традиция. Това, което правят организаторите на събитието, е изключително достойно за уважение и аз се надявам, че ще продължат да разширяват все повече своята дейност. Радвам се, че Русе вече е в картата на киноложкия съюз. На добър час!“, каза г-н Стоилов, след което пожела успех на участниците и връчи поздравителен адрес на председателя на Български републикански киноложки съюз Аврам Петков. От своя страна, г-н Петков награди русенския градоначалник с плакет за принос в развитието на българската и международната кинология и популяризация на българското овчарско куче.

Събитието беше част от празничната програма по повод Деня на град Русе и в него се включиха участници от Русе, Монтана, Видин и Пловдив. Кучетата състезатели бяха 100 на брой, като 50 от тях бяха представители на българското овчарско куче, към което беше насочена и специализираната изложба. Включиха се над 20 породи кучета, сред които и немска овчарка, чихуахуа, йоркширски терирер, лабрадор, голдън ретривър и др.

Оценяването се извършваше от международните ол-раунд експерти Елена Павлова и Асен Илиев, както и от международния съдия ол-раунд международна категория Аврам Петков.

Състезанието беше организирано от Световен киноложко-ловно-спортен алианс, Български републикански киноложки съюз, Български киноложки клуб за българско овчарско куче, със съдействието на Община Русе и Сдружение „Сирио“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/