Община Русе

Сдружения и институции, провеждащи събития свързани с туризма
Може да гласувате само за един участник в категория!
Регионален исторически музей

Посетителите на крепостта "Сексагинта Приста"  стават свидетели на възстановки, представящи всекидневни практики, игри и картини от епохата на римляните. За доброто настроение на гостите  се грижат площадни актьори и разказвачи на истории.
В специално изградени шатри майстори  демонстрират автентични занаяти. Пазарът предлага и дегустации на вкусни блюда и напитки от римската кухня. Известно е, че през този период са били популярни ястия, приготвени от риба, леща, овесени ядки, свинско месо, маслини. Познати били и подправки като магданоз, джинджифил, девесил, копър и черен пипер.

Гласувай
Брой гласове: 43

Това е русенският клуб за настолни игри, който отвори врати в край на м.април 2018 г. Създаден е въз основата на частната колекция на Димитър Делев, която наброява около 150 заглавия. Клубът се намира в центъра на града, в близост до общината.

Гласувай
Брой гласове: 5

Всяка събота в 18:00 часа пред Статуята на Свободата, Ви очакват местни гидове, които ще Ви представят Русе в съвсем друга светлина. Туристическата обиколка в град Русе се провежда основно на английски език и включва посещения на основни туристически обекти в града.

 

Гласувай
Брой гласове: 53
ДТ "Сава Огнянов"

Театър „Маска“ от Букурещ ни връща в края на XVIII и началото на XIX век с най-новата си продукция „Виковете на Париж“ по време на Международния фестивал „Живи статуи“ в град Русе. В уличките, претъпкани с амбулантни търговци и най-вече с техните викове - истинска симфония на живота изпълнена с рядка жизненост.

Гласувай
Брой гласове: 3

Green Rock Fest Ruse 2018 е фестивал за младежки рок групи, започнал през 2009 година в град Русе. Идеята на фестивала е да даде шанс на групи в началото на тяхната кариера да покажат музиката си, да свирят на една сцена с родни и световни звезди, да намерят приятели, да пазят природата. Мотото ни е "Нека запазим природата си зелена!".

Специален гост на десетото издание през 2018 година ще бъде германската група БОНФАЙЪР

Green Rock Fest Ruse 2018 ще се състои на 9 септември 2018 от 18 часа на централния площад в град Русе.

Гласувай
Брой гласове: 20
КМЕТ

Пенчо Милков

РАДИО РУСЕ

Банер - Аз, градът Банер Лимес Банер - Проект Банер - Общинско предприятие   Банер - Проект БЕКА Банер - превантивно информационен център - Русе Банер - Местна комисия за борба с трафика на хора гр. Русе Банер - Икономически портал Банер - Общински пазари Банер - комисия за защита от дискриминация Банер SOLVIT  Банер ОП Паркстрой Банер - Решение за по-добър живот