Великденско хоро на 16 април на Площада пред Общината

сряда, 12 април 2017

На 16 април,от 10.30 ч.,на площада пред сградата на Общината,ще се състои 27-то издание на традиционното „Великденско хоро“, организирано за поредна година от Община Русе и ФТТ „Найден Киров“ с главен художествен ръководител Богдан Донев.

Очаква ни богата концертна програма, съчетана с различни игри, конкурси и изненади. В концертната част участие ще вземат ФТТ „Найден Киров“ с концертен състав, детски ансамбъл, школа по народно пеене, оркестър и солистки, ансамблите „Русчуклийче“, „Здравец“ и „Зорница“ при ОбДЦКИ.

Водещи на празника са актьорите от ДТ „Сава Огнянов“ Ралица Константинова и Йовко Кънев, които със своята артистичност ще направят  празника още по-пъстър.

По време на Великденското хоро ще се проведат и традиционните конкурси, в които децата винаги са най-активни – за писано яйце, за козунаци и конкурс за най-здраво яйце-борец. Битката за най-красиво традиционно писано яйце и най-майсторски приготвен козунак ще бъде решена от компетентно жури в състав – Красимира Кирилова – художник и Десислава Тихолова – етнограф.

Както повелява традицията на Великден ще се завърти и голямото Великденско хоро под съпровода на оркестър „Найден Киров“ и певици, в което освен всички участници в концерта ще може да се включи и публиката.

След концерта ще бъде разиграна и традиционната Великденска томбола с над 100 награди, които са осигурени от различни русенски фирми, ресторанти и магазини. Късметлиите ще могат да спечелят куверти за ресторанти, ваучери за пазаруване, конфекция от русенски шивашки фирми, стоки за бита. Двете най-големи награди ще бъдат семейна почивка осигурена от „Професионален домоуправител – Русе“ и традиционното живо агне, което и тази година се осигурява от денонощен магазин „Чарли“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/