Среща на Пенчо Милков с кметовете на населените места в Община Русе

сряда, 12 август 2020

В късния следобед днес се проведе среща между кметовете на кметства в Община Русе.

След продължителното си отсъствие поради заболяването от коронавирус кметът на Община Русе Пенчо Милков събра колегите си, за да им напомни, че всички те трябва да работят като един екип, защото проблемите на малките населени места са проблеми на цялата Община.

„Идвайте, разговаряйте с мен и екипа ми, нека работим съвместно, защото смятам, че заедно можем да направим нещо хубаво“, каза още в началото Милков.

Той изтъкна още, че живеем в условия на пандемия и икономическа несигурност, и това налага да се работи съвместно за промени, които да доведат до приходи в Общината.

Обсъдени бяха както общи проблеми за всички кметства, като борбата срещу комарите, така и въпроси, свързани с конкретни населени места, като осигуряване на видеонаблюдение, облагородяване и асфалтиране на улици.

Сред темите бяха още увеличеното потребление на електроенергия в някои от селата в Община Русе, както и проблеми с водоподаването.

Като общо предизвикателство пред всички кметове се  явяват ремонтните дейности след аварии на водопреносната мрежа. От своя страна Милков предложи да се следи и упражнява по-сериозен контрол над качеството на запълване на дупките след ремонти от страна на ВиК дружеството, като при нужда да се търси отговорност.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/