Пропускане до съдържанието на страницата

С демонстративна програма и награждаване завърши проектът на СК „Калагия“

понеделник, 24 октомври 2016

На площад „Свобода“, пред сградата на Община Русе, се проведе заключителното събитие от проекта на  Сдружение Спортен клуб „Калагия"  - „Аз и моето семейство, аз и моите приятели обичаме спорта ушу и тайчи“, реализиран по програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“ с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Приветствия към публиката и участниците поднесе ръководителят на проекта и председател на Сдружение спортен клуб „Калагия“ Мария Неделчева – двукратен европейски шампион по тайчичучан и шаолин чуан.

„Преди 6 месеца родители на практикуващи деца приеха предизвикателството на съвместните тренировки и успяха блестящо да осъществят идеята, която донесе изключително приятни преживявания, по-добро взаимно разбиране и уважение. В нашия проект се включиха деца и родители членове на „Калагия“, които живеят в Панама, Китай, Тайван. Всички те се представиха смело, всеотдайно и вдъхновено“, разказаха организаторите.

 

Зрителите наблюдаваха програма от упражнения за подготовка на тялото, психиката и духа, както и комплекс от техники в бойното изкуство ушу.Публиката се наслади и на изпълнение на балет „Импулс“към ОМД – Русе.

Най-активните участници в цялостното реализиране на проекта бяха отличени с купи и грамоти. След награждаването майсторите от „Калагия“ направиха демонстрация по ушу и тайчи. 

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/