Пенчо Милков пред представители на МОСВ: Русе иска сертифицирана мобилна станция за измерване на органичните замърсители

четвъртък, 01 януари 1970

„Русе се нуждае от сертифицирана мобилна станция за измерване на органичните замърсители", заяви кметът Пенчо Милков на среща с представители на Министерството на околната среда и водите и РИОСВ – Русе - заместник-министрите Атанаска Николова и Николай Кънчев, както и зам.-директора на ИА по околна среда Михаил Бъчваров и началника на отдела по въздух и вредни физични фактори в РИОСВ – Русе инж. Христо Милков.

„Техниката трябва да е преносима, но не предназначена за аварийни ситуации, каквато имат Изпълнителната агенция по околна среда и водите и службите по Пожарна безопасност и защита на населението“, уточни кметът.

       „Ние, русенци, настояваме тя да дава информация какви точно са отделяните от производствата химични вещества и дали количествата са в границите на измерванията на „Линамар“, каза още Милков и подчерта, че в борбата за чист въздух в момента се включват както обикновени граждани, така и специалисти от Русенския университет, предоставящи своята експертиза по темата.

       В срещата взеха участие и областният управител на Русе Галин Григоров, председателят на Общински съвет Иво Пазарджиев, зам.-председателят на Временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани със замърсяването на атмосферния въздух и за отпадъците в Община Русе Пламен Рашев, както и експерти от общинска администрация.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/