Пенчо Милков към Младежки парламент Русе: От вас зависи бъдещето на този град

събота, 17 октомври 2020

„От вас зависи бъдещето на този град“, заяви кметът на Община Русе Пенчо Милков пред членовете на Младежки парламент Русе. Той бе гост-лектор на ежегодната академия за младежки лидери, в която те участват, а темата на дискусията бе „Местна власт и местно самоуправление“.

Срещата си с учениците и студентите той започна като представи кратък видеоклип. В него техни връстници отговарят на въпроса защо няма да продължат образованието си в Русе и споделят впечатленията си, че градът не им предлага достойна реализация.

„Обичта към родния град е и отговорност. Вярвам, че хората трябва да остават тук дори когато е тежко, а не само когато създаваш добри условия за тях. Също като предците ни, връщали се от гурбет, за да защитават на фронта страната ни“, допълни той в своето емоционално обръщение.

Той подчерта, че всеки трябва да възпита у себе си чувството на обществена ангажираност, а с различните си доброволчески инициативи Младежкият парламент им дава именно тази възможност.

Той отбеляза още, че желанието за непрекъснато личностно развитие не е егоизъм и има смисъл ако личните им качества помагат за развитието на цялото общество.

„Грешката на моето поколение бе, че си тръгнахме. Но аз вярвам в младите хора, защото  вие сте по-добри, по-обичащи и по-адаптивни от нас“, заключи Милков.

Академията за младежки лидери се провежда по програмата за младежки дейности на Община Русе от 16 до 18 октомври в с. Нисово и е организирана от Младежкия парламент към Общински младежки дом – Русе.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/