Младежкият парламент в Русе с интересни идеи, свързани с Международния ден на безопасност на движението

петък, 26 юни 2020

През 2019 година Правителството взе решение и обяви 29 юни за Ден на безопасността на движението по пътищата.

По време на срещата между зам.-кмета по хуманитарни дейности Енчо Енчев и представители от Младежки парламент – Русе се обсъдиха различни варианти за съвместна работа между Общинска администрация и младите хора в града.

Така дойде и идеята именно младите хора да бъдат активни по отношение на кампанията тази година, свързана с Международния ден на безопасност на движението.

Г-н Енчев се обърна към ръководството на Младежкия парламент с призив те да намерят подходящата идея, която ще въздейства върху младите хора/ По този начин броят на жертвите по пътищата да бъде сведен до абсолютен минимум. От своя страна, администрацията се ангажира да изработи плакати и брошури с визията, предложена от младежите. Готовите материали ще бъдат разпространи по спирки, бензиностанции, а също и по превозните средства от градския транспорт.

Идейните плакати са вече факт. На тях с големи букви е изписано „Бъдете разумни на пътя“, а малко по-надолу е центрирано посланието, че „една минута по-бавно шофиране е равна на един живот повече“.

Освен това има и листовки, на които с текст са изписани основните правила за безопасно пресичане на пътя, а както и рисунка на дете, което е застанало на пешеходна пътека с въпроса „Нужно ли е да ме е страх да пресичам?“.

Чрез провеждане на различни мероприятия, информационни и образователни кампании темата се популяризира, а целта е тя да достигне до възможно най-много хора.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/