Млад русенец се класира на второ място в неприсъствения етап на националния конкурс „Петнадесет лалета“

вторник, 21 юли 2020

Първият неприсъствен етап от VIII Национален конкурс с международно участие ‚Петнадесет лалета“ се проведе от 15.05 до 01.07.2020 г.

В  III-та възрастова група на деца, родени през 2007 и 2008 година, Никола Желязков завоюва престижното II място. Той е възпитаник на вокално студио „Слънчеви ноти“ с ръководител Наталия Константинова.

Никола е спечелил журито с изпълнение на песента „Междучасие“ на Васил Найденов.

Класирането му дава право да участва в присъствения етап от конкурса. Той ще се проведе на 14 и 15.08.2020 г. в Летен театър, гр. Хисаря, ако епидемиологичната обстановка го позволява.

За първи път конкурсът се провежда в два етапа, след като световната пандемична обстановка наложи промяна в регламента.

В неприсъствения етап участваха над 200 талантливи деца от цяла България. В журито с председател Мими Иванова са включени още Аделина Колева - утвърден музикален педагог и ас. д-р Тихомир Радев – преподавател в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“, гр. Пловдив.

Участниците се състезаваха с видеоклип, заснет в домашни условия с българска песен по избор от 3 категории - изпълнена от Мими Иванова, написана от Развигор Попов или по стихове на Живко Колев, който е автор на песента „Междучасие“.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/