Пропускане до съдържанието на страницата

Кметът Пламен Стоилов връчи златна значка "Русе" на проф. Цекомир Воденичаров

четвъртък, 18 май 2017

Днес кметът Пламен Стоилов се срещна с проф. Цекомир Воденичаров. Докторът на медицинските науки е на посещение в Дунавския град по повод представянето на книгата му „10-те принципа на медика и мениджъра“, което ще се състои днес в Русенския университет „Ангел Кънчев“. На срещата присъстваха известни лекари, професори, някои от които светила в медицината, сред които акад. Богдан Петрунов и проф. Ангелина Киселова.

"Вашето присъствие в Русе е истинско удоволствие и за мен е изключителна чест да ви посрещна. Смятам, че подобни срещи с доказали се личности като Вас, помагат много на градовете да вдигнат нивото на своето здравеопазване. В личен план Ви пожелавам още много книги, както и да предавате това, което знаете и умеете на следващите поколения!" сподели русенският градоначалник и връчи златна значка „Русе“ на проф. Воденичаров, заедно с картина на Доходното здание.

"Благодаря за вниманието и уважението, което ми оказвате. Този прекрасен подарък, ще остане символ на доброто ни сътрудничество и винаги ще ми напомня за гостоприемството на дунавския град!", добави от своя страна професорът.

Проф. д-р Цекомир Воденичаров, дмн, е създател и декан на първия Факултет по обществено здраве към Медицински университет – София. Книгата му разкрива основните стъпки към успеха и в медицината, и в здравеопазването. Тази интересна и нелесна материя го вълнува отдавна и е естествено продължение на другите му трудове и научни публикации: ”Седемте разлики между медика и мениджъра“, “Отвъд границите на възможното”, “Път към медицината” и др. В богатата му професионална и научна биография фигурират още редица инициативи, на които той е основоположник: създател и изпълнителен директор е на ЗОФ Медико 21 АД, създател на либерално-социалния модел в здравеопазването, автор на повече от 300 публикации и 12 монографии; национален консултант по обществено здраве и здравен мениджмънт, носител на редица награди в областта на медицината и здравеопазването.

     

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/