Август без топла вода за сметка на по-чист въздух благодарение на нова сероочистваща инсталация в „Топлофикация – Русе“ ЕАД

понеделник, 27 юли 2020

Поради зачестилите притеснения на граждани относно спиране на топлоснабдяването за периода от 1 до 31 август в Русе, ръководството на общината инициира среща с „Топлофикация – Русе“ ЕАД. На нея бе поискана допълнителна информация за причините за спирането на достъпа до топла вода на гражданите.       

От дружеството обясниха, че в този период ще бъде внедрена сероочистваща инсталация. Изграждането й е дълго чакана инвестиция, която ще модернизира горивната инсталация. Тя ще улавя 97% от вредните въглеродни емисии, както и фини прахови частици. Очаква се това значително да подобри качеството на въздуха, като от топлофикационното дружество уверяват, че белият дим, който ще излиза от най-големия комин в града, ще се доближи по състав на този на водните пари.

С инвестирането в сероочистваща инсталация „Топлофикация Русе“ ЕАД ще намали изхвърлянето на вредни емисии и ще подобри екологичните параметри на инсталациите си. В този период ще бъде направена и годишната профилактика на съоръжения, включваща рехабилитация на топлопроводната мрежа. Ръководството на топлофикационното дружество апелира за разбиране от страна на гражданите относно причиненото неудобство. От там уверяват още, че при техническа възможност ще се опитат да намалят времето за извършване на ремонтните дейности.

виж всички >

Абонирайте се за нашия бюлетин
https://www.livechatalternative.com/