Община Русе

Зам.-кметът д-р Страхил Карапчански поздрави участниците в кампанията "Големите малки"
16.05.2018
Print
Email

Днес, в Русенски университет „Ангел Кънчев“, се проведе семинар за предприемачи, съпътстван от информационна кампания за конкурса „Големите малки“, насочен към развитието на малкия бизнес в България. Организатор за четвърта поредна година е вестник „24 часа“. Модератор на събитието беше г-н Иван Михалев, търговски директор на Медийна група България. Приветствия към присъстващите отправиха зам.-кметът по европейско развитие в Община Русе д-р Страхил Карапчански и чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев – ректор на РУ „Ангел Кънчев“ и председател на Общински съвет – Русе.

Д-р Карапчански поздрави участниците в семинара и  връчи поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов до управителя на Медийна група България г-жа Венелина Гочева. Зам.-кметът увери присъстващите, че Община Русе винаги е подкрепяла бизнеса и акцентира върху важните за Русе инфраструктурни проекти, които ще променят облика на града.  

Кампанията на вестник „24 часа“ има за цел да подпомогне и насърчи малките фирми, които са гръбнакът на всяка икономика. В рамките на конкурса 10 фирми-победителки ще получат награда – безплатен рекламен пакет във вестник „24 часа“, както и на сайта на стойност 10 000 лв. всеки. Чрез рекламата, ще се даде възможност на фирмите да достигнат до повече клиенти и да развият бизнеса си.

Целта на съпътстващите събития на кампанията е малките и средни фирми в България да получат от първа ръка актуална и полезна информация за различните услуги и проекти, по които могат да разчитат на подкрепа от държавните институции.

Партньори по проекта са Министерството на икономиката, Изпълнителна агенция за подпомагане малки и средни предприятия в България, Българската агенция за експортно застраховане и Българска пощенска банка.

Заместник-кметът Наталия Кръстева връчи златна значка "Русе" на художника Ради Неделчев
Инициативата FinKids за финансова грамотност на ученици ще се проведе в Русе
КМЕТ

Снимка на Пламен Стоилов в кабинета

Пламен Стоилов

Радио Русе

www.cem.bg

Банер - Аз, градът Банер Лимес Банер - Проект Банер - Общинско предприятие   Банер - Проект БЕКА Банер - превантивно информационен център - Русе Банер - Местна комисия за борба с трафика на хора гр. Русе Банер - Икономически портал Банер - Общински пазари Банер - комисия за защита от дискриминация Банер SOLVIT  Банер ОП Паркстрой Банер - Решение за по-добър живот