Община Русе

Зам.-кметът Иван Григоров участва в среща с представители на русенски фирми в областта на леката промишленост
9.01.2018
Print
Email

Днес, в Зала 1 на Областна администрация – Русе, се проведе среща с представители на фирми в областта на леката промишленост. На срещата присъстваха зам. областният управител на Област Русе Валентин Колев, зам.-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров, началникът на РУО – Русе Росица Георгиева, управителят на МИК – БГ ЕООД Маргарита Христова и представители на различни институции и фирми.

Г-н Григоров приветства присъстващите, благодари на РУО за инициативата и заяви, че ще продължи да подкрепя осъществяването на сътрудничество между различните страни. „Убеден съм, че чрез съвместна работа, с институциите и частния сектор, можем да постигнем добри резултати“, сподели зам.-кметът Иван Григоров.

Основна тема в дискусията беше възможността за дуално обучение, между училищата и фирмите, в сектора на леката промишленост. Сред предложенията по темата беше и разкриването на нови паралелки в професионалните гимназии, в направление „Конструиране, моделиране и технологии на облеклото“, както и за дизайнери и модисти, с цел по-ефективно и специализирано обучение на учениците и бъдещата им реализация.

Целта на срещата беше да се обсъди готовността на различните институции за осъществяване на сътрудничество в процеса на подготовката и реализирането на кадри, които да отговарят на потребностите на пазара на труда.

Кметът Пламен Стоилов се запозна с новите диорами в екомузея
Кметът Пламен Стоилов се срещна с новоизбрания председател на русенската организация на
КМЕТ

Снимка на Пламен Стоилов в кабинета

Пламен Стоилов

Радио Русе

www.cem.bg

Банер - Аз, градът Банер Лимес Банер - Проект Банер - Общинско предприятие   Банер - Проект БЕКА Банер - превантивно информационен център - Русе Банер - Местна комисия за борба с трафика на хора гр. Русе Банер - Икономически портал Банер - Общински пазари Банер - комисия за защита от дискриминация Банер SOLVIT  Банер ОП Паркстрой Банер - Решение за по-добър живот