Община Русе

Кметът Пламен Стоилов се срещна с журито и организаторите на "Северно сияние"
6.10.2017
Print
Email

Днес кметът Пламен Стоилов се срещна с организаторите и част от журито на 21. Международен конкурс за изпълнители на българска и популярна песен „Северно сияние“ – Тони Димитрова, Хайгашод Агасян, Светлослав Лобошки, Виорела Филип, Вили Икономов, Жулиета Иванова. На срещата присъства и директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов.

Г-н Стоилов поздрави присъстващите, като ги насърчи да продължават все така успешно да популяризират качествената българска музика, която е любима на всички слушатели и се превръща във все по-обичана от младите хора.

21-вото издание на Международен конкурс за изпълнители на българска и популярна песен „Северно сияние“ ще се проведе от 6 до 8 октомври в Доходно здание.

Конкурсът дава възможност за сценична изява на деца и младежи от 5 до 25 годишна възраст, оценявани от професионално жури от утвърдени вокални педагози, композитори и изпълнители. Тази година то е в състав: Тони Димитрова, Хилда Казасян, Хайгашод Агасян, Светослав Лобошки, Виорела Филип, Вили Икономов и Жулиета Иванова.

Събитието се провежда с подкрепата на Община Русе, ОП „Русе арт“, Общински младежки дом, Възрожденско читалище „Зора – 1866 г.“ Международният конкурс е създаден от Вили Икономов и цели да утвърди певческото изкуство; да популяризира изявите на талантливи деца, младежи и техните ръководители; да насърчи сътрудничеството и партньорството с изпълнителите и съставите от други страни и да се утвърди като Форум за изтъкнати ръководители на студиа и школи и вокални педагози.

 

***

 

Програма:

 

6 октомври, петък – Доходно здание

15:30 ч. Официално откриване на конкурса

               Конкурс за 1-ва и 2-ра възрастови групи

18:30 ч. Конкурс за 3-та, 4-та и 5-та възрастови групи

 

7 октомври, събота – Доходно здание

13:00 ч. Конкурс за 1-ва и 2-ра възрастови групи

16:00 ч. Конкурс за 3-та, 4-та и 5-та възрастови групи

17:30 ч. Творческа вечер на Хайгашод Агасян

 

8 октомври, неделя – Доходно здание

17:00 ч. Рецитал на Тони Димитрова, гала-концерт и официална церемония по връчване на наградите.

Празник на плодородието се проведе на Централен пазар - Русе
Представители от ОМД-Русе се върнаха от младежки обмен в Унгария
КМЕТ

Снимка на Пламен Стоилов в кабинета

Пламен Стоилов

Радио Русе

www.cem.bg

   

Банер - Аз, градът Банер Лимес Банер - Проект  Банер - Общинско предприятие   Банер - Проект БЕКА Банер - превантивно информационен център - РусеБанер - Местна комисия за борба с трафика на хора гр. Русе Банер - Икономически портал Банер - Общински пазари Банер - комисия за защита от дискриминацияБанер SOLVIT  Банер ОП Паркстрой Банер - Решение за по-добър живот