Община Русе

Русе ще е домакин на Гран При по волейбол за жени през 2017-а и на Световно първенство по волейбол през 2018-а година
15.02.2017
Print
Email

Тази година Русе ще е домакин на FIVB WORLD GRAND PRIX по волейбол за жени. Това стана ясно на пресконференция в „Булстрад Арена“, на която присъства кметът на Община Русе Пламен Стоилов. Гран при ще се проведе от 04 до 09 юли 2017г. в „Булстрад Арена“. В Русе ще участват общо 4 отбора от Южна Корея, Казахстан, Германия и България.

На пресконференцията днес присъстваха още инж. Данчо Лазаров – президент на Българска федерация по волейбол, Владимир Николов – генерален секретар на БФВ, Любомир Ганев - член на Управителен съвет на БФВ,Пламен Нунев – областен координатор на ПП ГЕРБ,Христина Бобокова, която представлява главния инвеститор на „Булстрад Арена“, Борислав Велков и Иван Драндийски – мениджъри на Булстрад Арена, ръководители на спортни клубове и гости.

„Булстрад Арена“ ще е една от трите зали в България,избрани за провеждане на Световното първенство по волейбол през 2018 г., което ще се играеедновременно в България и Италия.„Убеден съм, че взехме най-правилното решение да изберем Русе за един от домакините, защото градът заслужава да има спорт на най-високо ниво“, каза русенецът Любомир Ганев.

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов благодари на ръководството на Федерацията, на Пламен Бобоков и на мениджърите на залата за усилията, които полагат за бързото развитие на залата. „Година и половина след откриването на „Булстрад Арена“ можем да се гордеем, че в нея ще се проведе Гранд при по волейбол за жени, с което ще докажем, че можем да посрещнем и Световното първенство по волейбол през 2018 г. Една от нашите цели е да възродим волейбола и да го превърнем в приоритетен спорт“, заяви г-н Стоилов.  

      

Кметът Пламен Стоилов се срещна с деца и родители от Спортен клуб "Калагия"
Младежки парламент отбеляза Деня на влюбените
КМЕТ

Снимка на Пламен Стоилов в кабинета

Пламен Стоилов

Радио Русе

www.cem.bg

   

Банер - Аз, градът Банер Лимес Банер - Проект  Банер - Общинско предприятие   Банер - Проект БЕКА Банер - превантивно информационен център - РусеБанер - Местна комисия за борба с трафика на хора гр. Русе Банер - Икономически портал Банер - Общински пазари Банер - комисия за защита от дискриминацияБанер SOLVIT  Банер ОП Паркстрой Банер - Решение за по-добър живот